Etiquetes

, , , , ,

Aquesta entrada vol ser la introducció a un seguit d’entrades que publicaré sobre el tema dels productes pels bebès.

Inicialment el post es titulava “Els imprescindibles davant l’arribada d’un nadó” però llegint el text abans de publicar-lo m’he adonat que us enganyava ja amb el títol. I és que abans de procedir a redactar tot aquest seguit d’entrades parlant dels “imprescindibles” us vull dir una cosa: és impossible escriure una llista d’imprescindibles.

Els imprescindibles no existeixen. No tal i com els entenem les mares davant l’arribada d’un fill. I no perquè realment es pugui prescindir de tot; el tema està en que cada família condiciona amb la seva manera de criança els productes que necessitarà i utilitzarà. I cal tenir en compte, així mateix, que, en última instància, és el bebè el que decideix el que realment necessita.

Haureu sentit mil cops la frase “això ha estat la millor compra que he fet” o “si ho arribo a saber, això ni ho compro”. Però aquestes frases es poden referir a productes totalment oposats, segons la mare que t’ho expliqui. Totes les mares tenim una frase d’aquestes guardada i llesta per a qui ens vulgui escoltar. Al final et trobes amb que cada persona a qui preguntes et recomana una cosa diferent. I si vas a una botiga de puericultura et passa exactament el mateix, amb l’afegitó que ells t’ho volen endossar tot i tot, per si les mosques, aprofitant-se sobretot de la il·lusió dels pares davant l’arribada del seu nadó.

Cada nen, un cop a casa, decidirà si vol dormir al bressol o sobre la mare, si surt tranquil·lament a passejar amb el cuco d’últim model o prefereix els braços de son pare, si li agrada la banyera ergonòmica o és més de secà. I jo us ho confirmo, que a més a més parlo des de l’experiència que m’atorga ser mare de dos fills que, si no hagués vist néixer amb els meus propis ulls, farien plantejar-me si són realment germans. No sé com ho hem fet, no poden ser més diferents. El que amb el P em semblava imprescindible potser no ho he fet servir gaire amb el G. I el que el P va deixar per estrenar ho he amortitzat i de sobres amb el G. I això pel simple fet dels seus diferents caràcters. Sí que hi ha algunes coses que he fet servir amb els dos i que podrien passar a formar part de la meva llista d’imprescindibles, però això no implica que ho siguin per a totes les mares o tots els nadons del món mundial.

Com seria una llista d’imprescindibles d’una mare a la Xina? I als Estats Units?

A part d’això, també hi ha un seguit de coses amb una vida molt curta. Productes que poden fer-se servir molt durant els primers mesos però de seguida passen a l’altell. I si tens un fill únic m’imagino que al pujar el trasto de torn a l’altell ho acompanyes amb unes quantes llàgrimes recordant el que vas arribar a pagar per allò. I això amb sort, si tens un altell prou gran, perquè si no et trobes amb l’objecte de desig en algun racó, i un anunci al SocPetit suplicant que algú s’emporti allò de casa…

Amb això clar, passo a parlar-vos dels diferents productes de puericultura i la meva relació amb cadascun d’ells. Ho acompanyo d’alguns consells que poden servir o no. I com no pot ser d’una altra manera, m’enrotllo en excés amb cadascun d’ells… Seran un total de 5 entrades, espero que a algú li serveixin.

1. La son del nadó

2. De passeig amb el nadó

3. Els sistemes de retenció infantil pel cotxe

4. Gadgets diversos

5. Roba i necesser

Anuncis